Manisa'ya özgü öğütülmüş bademle servis edilen ve 'cilveli' olarak bilinen Türk kahvesi, kentin kültürünü yaşatıyor.

Meşe odunundan gelen eşsiz lezzet: Salihli Odun Köftesi Meşe odunundan gelen eşsiz lezzet: Salihli Odun Köftesi

Cilveli kahvenin hikayesi: Osmanlı döneminde kız istemeye gidildiğinde kızların gönlü varsa bu kahveden yapıyorlarmış. Eğer cilveli kahve yapılırsa babalar kızlarına sormadan veriyorlarmış. Ama normal kahve verilirse kızın istemediği anlamına geliyormuş. Kahvenin cilvesi buradan geliyor.

civeli kahve (1)

Cilveli Kahve için Gerekli Malzemeler (2 Kişilik)

2 tatlı kaşığı Türk kahvesi

3 adet küp şeker (isteğe bağlı)

2 fincan soğuk su

2 tatlı kaşığı çifte kavrulmuş ve öğütülmüş badem

Cilveli Kahve Yapılışı

Bakır cezve içerisine taze çekilmiş Türk kahvesi, su ve şekeri ekleyip karıştırın. Ardından ocağa cezveyi koyup yavaş  yavaş karıştırarak pişirin.  Ocaktan almadan önce köpüğünden kaşıkla alarak fincanlara dağıtın. Ardından cezveyi ocaktan alıp kahveyi yavaş yavaş fincanın kenarından dökerek fincanları doldurun.

Editör: Gizem Karakuş