15-20 gün süren fermantasyon
Hasadı yapılan mısır bitkileri, tarlada makinelerle ezildikten sonra kasalarla çukurlara ya da açık alanlara dökülüyor. Üzeri örtülen yem, yaklaşık 15-20 gün süren fermantasyonun ardından besi hayvanlarına verilerek tüketilmeye başlanıyor.

Süt verimini artırıyor
Sarıgöl Alemşahlı Mahallesi’nden besici Ahmet Ur, slaj yemin süt veriminde yüzde 10-15 oranında artış sağladığını belirterek şunları söyledi:
“Besicilik yapıyorum. Bu nedenle kendime ait tarlamda mısır yetiştirdim. Şimdi hasadını yaparak slaj yem hazırlıyorum. Süt verimini artırmakta ve kasaplık hayvanlar için de faydalı oluyor. Turşuluk yem, üzeri iyice örtüldüğünde 15-20 gün içinde taze olarak hayvanlarımıza veriliyor.”
Ekonomik ve farklı seçenekler
Slaj yeminin sadece mısırdan değil, yonca, fiğ ve ayçiçeğinden de yapılabildiğini söyleyen Ur,
“Turşuluk yemi kendimiz hazırladığımız için daha hesaplı olmaktadır.”
dedi.





