15-20 gün süren fermantasyon

Hasadı yapılan mısır bitkileri, tarlada makinelerle ezildikten sonra kasalarla çukurlara ya da açık alanlara dökülüyor. Üzeri örtülen yem, yaklaşık 15-20 gün süren fermantasyonun ardından besi hayvanlarına verilerek tüketilmeye başlanıyor.

Sarigolde Ciftcilerden Besi Hayvanlarina Tursu Yem Hazirligi (4)

Süt verimini artırıyor

Sarıgöl Alemşahlı Mahallesi’nden besici Ahmet Ur, slaj yemin süt veriminde yüzde 10-15 oranında artış sağladığını belirterek şunları söyledi:

“Besicilik yapıyorum. Bu nedenle kendime ait tarlamda mısır yetiştirdim. Şimdi hasadını yaparak slaj yem hazırlıyorum. Süt verimini artırmakta ve kasaplık hayvanlar için de faydalı oluyor. Turşuluk yem, üzeri iyice örtüldüğünde 15-20 gün içinde taze olarak hayvanlarımıza veriliyor.”

Sarigolde Ciftcilerden Besi Hayvanlarina Tursu Yem Hazirligi (1)

Ekonomik ve farklı seçenekler

Slaj yeminin sadece mısırdan değil, yonca, fiğ ve ayçiçeğinden de yapılabildiğini söyleyen Ur,

Sarıgöl’de yeni okul inşaatında sona gelindi
Sarıgöl’de yeni okul inşaatında sona gelindi
İçeriği Görüntüle

“Turşuluk yemi kendimiz hazırladığımız için daha hesaplı olmaktadır.”

dedi.

Kaynak: İHA