Salihli Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Borsa Başkanı Yetiş Aksoy, zeytinin anavatanı olan bir coğrafyada yaşayanlar olarak üretimde kaliteyi ve markalaşmayı hedeflemenin yanında tüketici olarak da zeytinyağının doğru seçimi, saklanması ve tüketilmesi konusunda da bilinçli olunması gerektiğini vurguladı. Başkan Aksoy, Zeytinyağı tadım eğitimiyle sektörde faaliyet gösteren üyelerini ve tüketicileri, zeytinyağı konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

37Bfdb72 E23B 44F3 Be6E De50847A4Ed8

Asgari ücrete ara zam umudu | Bakan Işıkhan'dan açıklama Asgari ücrete ara zam umudu | Bakan Işıkhan'dan açıklama

İzmir Ticaret Borsası Ziraat Mühendisi Zeytinyağı Tadım Panelisti Bilge Keykubat ise "Ağaç sayımızdaki artış ve bu ağaçların gelişimi ile önümüzdeki yıllarda dünya üretimindeki payımızın çok daha yüksek seviyelere çıkacağına tahmin ediyoruz. Zeytinyağının sadece kimyasal özelliklerinin değil duyusal özelliklerinin de tespit edilmesi büyük önem taşımaya başladı. Duyusal analizleri gerçekleştiren tadım panellerinin önemi ve ticarete olan etkisi önümüzdeki yıllarda çok daha artacak. Panel grubumuzun öncelikli amacının borsalarımıza kayıtlı üye firmalarımıza ve sektörde hizmet veren şirketlerimize olduğunu söyleyebilirim. Ancak, hedefimiz sadece bu değil. Tüm vatandaşlarımızın doğru zeytinyağı tüketimi konusunda bilinçlendirilmesini hedefliyoruz. Eğitimin gerçekleşmesinde ev sahipliği yapan Salihli Ticaret Borsamız yetkililerine ve eğitime yoğun ilgi gösteren katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi.

Gerçekleşen tadım eğitiminde zeytinyağındaki pozitif özellikler; meyvem sellik, acılık, yakıcılık ve negatif özellikler konusunda panel grubu bilgilendirilmeler yapılarak tadım yapılması sağlandı.

B361Dfa0 5Afa 450A Afc3 2Fc9134F70Bc

Muhabir: BEHZAT AKCAN