Salihli’nin kırsal Kemer, Poyraz ve Hacıhıdır Mahallelerinde tütüne alternatif ürün olarak ekilen, salçadan sosa, közlemeden kurutmaya, toz ve pul biberden baharat yapımına, hatta turşuya varana kadar birçok alanda kullanılan, giderek kullanım alanı artan, tarıma dayalı sanayinin ve hazır gıdaların vazgeçilmez hammaddesi olan kapya biber (kırmızı biber), bölgenin baş aktör ürünlerinden biri haline geldi. Mayıs ayında toprakla buluşturulan kapya biber fideleri, Eylül ayının ilk günlerinde hasat vermeye başladı. Olgunlaşan biberler, tek tek toplanıp, sofralarda yerini almak üzere çevre il ve ilçe pazarlarına gönderiliyor.

Türk mutfağının önemli tatlarından olan kırmızı biberler, bölge insanın şifa kaynağı olarak tanımladığı tarhana yapımının yanı sıra közlenerek de tüketiliyor.

E609A721 Cb54 40Be 90C0 009726Df3370

C33Ac871 Bf64 434D 970E Dc607Cea1A90

Salihli’nin sanayi devi ‘Ar-Tu Kimya’ valeks üretimi ile dünyada tek
Salihli’nin sanayi devi ‘Ar-Tu Kimya’ valeks üretimi ile dünyada tek
İçeriği Görüntüle

Cd60D013 Febc 43C6 A472 D13328Bb0Ac1

908Db974 A29E 4C3A 9F68 693C5B239385

46F77D9E 06Ed 4441 8A0F 7759B1315E06

315Bf012 E1Cd 4284 Bc8B 6Abde88A2850

19D40751 Eb83 486C 98Ed 2E9C5D4Aaab8

Muhabir: BEHZAT AKCAN