En çok gurbetçiler tercih ediyor

Sezonunda kilosu 100 liradan başlayan yaş madımak, zahmetle kurutulduğunda 800 liradan satışa sunuluyor. 1 kilogram yaş madımaktan bir öğün yemek yapılırken, 100 gram kuru madımak ile aynı miktarda yemek hazırlanabiliyor. Özellikle yaş madımak sezonuna yetişemeyen gurbetçiler, uzun raf ömrü olan kuru madımağı tercih ediyor ve vakumlanmış şekilde yurt dışına da gönderiliyor.

Madımak (2)

“10 defa yemek yapılabilir

Aktar Hayrettin Bozdağ, kuru madımağın ekonomik ve pratik yönüne dikkat çekerek,

“10 kilogram yaş madımaktan yaklaşık 1 kilogram kuru madımak elde ediyoruz. Kuruduğu zaman fire veriyor, bu nedenle fiyatı artıyor. 1 kilogram kuru madımaktan yaklaşık 10 defa yemek yapılabilir. Raf ömrü uzun olduğu için bozulmaz, derin dondurucuda 2 yıl boyunca saklayabilirsiniz”

dedi.

Salihli Müftülüğünden 3 Aralık Engelliler Günü’nde anlamlı ziyaretler
Salihli Müftülüğünden 3 Aralık Engelliler Günü’nde anlamlı ziyaretler
İçeriği Görüntüle

Madımak (4)

“Bağışıklığı güçlendiriyor”

Bozdağ, gurbetçilerin Sivas’a geldiklerinde yaş madımak bulamadıkları için kuru madımak aldıklarını belirterek,

“Madımak özellikle kış aylarının vazgeçilmezi. Bağışıklık sistemini güçlendirir, C ve D vitamini açısından zengindir. Sulu yemekleri pastırma veya sucukla lezzetlendiriliyor. Kış gelmeden tüketmek önemli”

ifadelerini kullandı.

Madımak (3)

Kaynak: İHA