Güne hafif bir kahvaltı ile başlanılması gerektiğini kaydeden Güngör, “Kurban Bayramı’nda etleri en az 8-24 saat dinlendirip Rigor mortis denilen ölüm katılığı geçtikten sonra tüketmelisiniz. Mutlaka yiyecekseniz kısık ateşte iyice pişirerek yiyebilirsiniz” dedi.
Güngör, sözlerine şöyle devam etti.
“Yemeklerinin yanında bol limonlu bir salata demir emilimini arttıracaktır. Eti kendi yağı ve suyunu da pişirelim Kolestero, böbrek ve kalp damar hastalıkları olanlar sakatat tüketiminden kaçınmalıdır. Beslenmenize ara öğünler ekleyin, yeterli miktarda su içmeyi unutmayın.
Fazla miktarda çay kahve ve asitli içecek tüketiminden kaçının, yürüyüş yapın. Günün akşam öğününde mutlaka sebze veya kuru baklagil tüketin. Şekerli yiyecek tüketimini sınırlandırın” dedi.