Kelle Paça Çorbasını, Salihli’deki tescilli lezzeti Odun Köfte ve Çorba Salonlarında içebileceğiniz gibi evinizde kolayca yapabilir ve hastalıklara karşı korunabilirsiniz.
Sonbahar aylarına giriş yaparken grip ve nezle gibi hastalıkların görülme oranı sıklaştı. Hastalık dönemlerinde adeta antibiyotik görevi gören şifalı çorbalar, bağışıklığı yükselterek hızlı iyileşmeyi sağlıyor.
Paça çorbası nasıl yapılır? Paça çorbasının faydaları nelerdir? İşte enfes paça çorbası tarifi ve sağlık için öneriler. Bu çorbayı denemeden geçmeyin!
MALZEMELER
1 adet kelle (dana, koyun veya dana), 4 adet ayak (dana, koyun veya dana), 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir), Servis İçin:3 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
TARİF
Kelleyi iyice temizlemek için bir gece boyunca aralıklarla suyunu değiştirerek suda bekletin. Ardından süzün ve bir düdüklü tencereye alıp, üstünü geçecek kadar su doldurun. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30 dakika boyunca pişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda kelleyi tencereden alın ve etlerini didikleyip, didiklediğinizi etleri bir kenara alın. Kelleyi haşladığınız suyu da süzerek ayrı bir kaba alın. Ardından ayakları da güzelce temizleyin ve gerekirse tütsüleyin. Paçaları düdüklü tencereye alın, üstlerini geçecek kadar su ilavesi ile, kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda ayakları güzelce didikleyip, didiklediğiniz etleri bir kenara alın. Derince bir başka tencereye yağı ve unu alın ve unun kokusu çıkana dek unu kavurun. Sonra süzmüş olduğunuz kellenin suyunu ve işkembenin suyunu ekleyin.
Un tamamen eriyene dek karıştırın. Ardından didiklediğiniz kelleleri ve didiklediğiniz ayak etlerini ekleyin. Çorbanız kaynayana dek karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ilave edin ve ayrı bir tavada kırmızı biberi tereyağında kızdırıp çorbaya ilave edin. Güzelce karıştırın ve servis kasesine alın.
Servis ederken üstüne rendelenip ezilmiş sarımsakları ve sirkeyi gezdirin. Toz kırmızı biberle de süsleyerek, sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun...