Ege Bölgesi’nin en popüler turistik destinasyonlarından biri olan Salihli, sonbaharda da ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor. Kızıl, turuncu ve sarı renklere bürünen ağaçları ile Adala Hermos Kanyonu, serin havası ve yemyeşil doğası ile Kurşunlu, tarihi ve kültürel zenginliği ile Sardes Antik Kenti, sonbaharda da ziyaretçilerini bekliyor.

Ekran Görüntüsü 2024 10 26 102158

SALİHLİ’DE SONBAHARDA YAPILACAKLAR

Ege Bölgesi'nin en popüler turistik noktalarından biri olan Salihli, her mevsim ziyaretçilerine farklı güzellikler vadediyor. Sonbaharda ise şehrin doğal manzaraları, tarihi zenginlikleri ve lezzetli mutfağıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. İşte sonbahar aylarında Salihli’de gününüzü keyifli hale getirebileceğiniz 7 öneri…

Kurşunlu

Kurşunlu Kaplıcaları

Salihli’nin doğal güzelliklerinden biri olan Kurşunlu Kaplıcaları, sonbaharın renkleriyle bambaşka bir güzelliğe bürünür. Tek bir karede yakalanan 3 farklı renk tonuyla izleyenleri büyüler, görenleri kendine hayran bırakır. Günün yorgunluğunu atmak, piknik yapmak ve doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlerin favori yerlerinden biri olan Kurşunlu Şelalesi, ziyaretçilere görsel bir şölen sunar. Sizler de güzelliğiyle başınızı döndürecek bu alanda yürüyüş yapabilir, harika fotoğraflar yakalayabilirsiniz.

Dev yılanı görenler neye uğradıklarını şaşırdı Dev yılanı görenler neye uğradıklarını şaşırdı

Sardes Antik Kenti

Sardes Antik Kenti

4 mevsim yerli ve yabancı binlerce ziyaretçinin akın ettiği ülkemizin en önemli antik şehirlerinden biri olan Lidya Uygarlığı'nın başkenti Sardes Antik Kenti sonbaharda da büyük ilgi görüyor. Tarihe ve kültüre ilgisi olanlar için vazgeçilmez bir yer olan Sardes Antik Kenti paranın ilk basıldığı yer olarak bilinir. Sardes Antik Kenti’ne müze kart ile ücretsiz giriş yapabilir, aynı zamanda araç ile giderseniz otopark yeri de mevcuttur.

Kula Salihli Jeopark Alanı

Whatsapp Image 2024 10 26 At 10.16.28

Ege Bölgesi'nde, Gediz Grabeninin orta kesimi ile Batı Anadolu Platolarının batısında bulunan Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı, Manisa iline bağlı Kula ve Salihli ilçelerinin tüm idari sınırlarını kapsamaktadır. Jeoparkın toplam yüzölçümü 2320 km²'dir. Burada sizi 4 harika yer bekliyor…

Adala (Hermos) Kanyonu

Adala (Hermos) Kanyonu

2 adet girişi bulunan Adala (Hermos) Kanyonu sonbaharda da tam bir doğa harikası. Yaklaşık 9 km’lik yürüyüş parkuru bulunan kanyonda her yerden su akıyor ve son derece keyifli yolları bulunuyor. Sonbahar ayının ağaçlara verdiği renk cümbüşüyle birlikte burada yürüyüş yapıp doğanın güzelliğine kendinizi kaptırabilirsiniz.

Kız Köprüsü

Kız Köprüsü

Demirköprü Barajı yolunun 3. kilometresinde, baraja yaklaşık 1 km uzaklıkta yer alan ve çam ağaçlarının arasından sola doğru ayrılan bir tali yol, Kız Köprüsü’ne ulaşmaktadır. Bu tarihi köprü doğayla birleşince daha da görülesi bir hal alıyor. Jeopark içerisinde olan bu köprüyü görmenizi öneririz.

Ölü Canlar Gölü

Whatsapp Image 2024 10 26 At 10.16.28 (1)

Turunuza Ölü Canlar Gölü’yle devam edebilirsiniz. Kız Köprüsü’nden yaklaşık 1 km daha aşağıya gittiğinizde yol ikiye ayrılıyor sağdaki yol sizi Ölü Canlar Gölü’ne götürecektir. Ölü Canlar Gölü, Kız Köprüsü ile kanyon arasında bulunuyor. Düz ve  ağaçlık olan bu alanda nehrin yatağı genişleyerek bataklık şeklinde bir göle dönüşmüştür. İçinde kurumuş olan ağaçlar ve sazlıklar bulunuyor.

Suuçtu Şelalesi

Whatsapp Image 2024 10 26 At 10.16.29

Son durağınıza geldik! Kız Köprüsü’nün altından akan suyu, her iki yakasından Batı’ya doğru yaklaşık 2 kilometre boyunca takip ettiğinizde, doğanın bir harikası olan Suuçtu Şelalesi’ne ulaşırsınız. "Suuçtu" terimi aslında yüksekten akan tüm şelaleler için kullanılsa da, zengin bitki örtüsü ve çeşitli ağaçlarla kaplı dar bir boğazdan 25 metre aşağıdaki Adala Kanyonu’na dökülen bu şelale, bu adı özel bir şekilde taşımayı fazlasıyla hak ediyor. Sonbaharda da ayrı bir seyir zevki veren bu şelaleyi mutlaka görmelisiniz.

Kaynak: Ayşenur Yılmaz