DEMİRCİ

Manisa’da hünnap hasadı başladı | ‘Ölümsüzlük meyvesi’nde hasat zamanı yaklaştı

Manisa’nın Demirci ilçesinde, taze ve iri hünnap meyvesinde hasat dönemi başladı. İlçede yalnızca Söğütçük Mahallesi’nde üretilen hünnaplar, kadın üreticiler tarafından dalından toplanarak iriliğine göre ayrılıyor ve kasalara yerleştiriliyor.

Loading...

Abone Ol

6 binden 60 bin fidana ulaştı

Söğütçük Mahallesi’nde hünnap üretimi 2010 yılında 6 bin fidan ile başlarken, bugün sayı 60 bine ulaştı. Üretim giderek artarken, bahçelerde damlama sulama sistemi kullanılıyor.

150 ton rekolte beklentisi

Mahalle Muhtarı Mustafa Çiftçi, bu yıl hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle rekoltenin bir miktar düştüğünü, ancak 150 ton ürün beklentilerinin olduğunu söyledi. Hünnapların İzmir, İstanbul ve Bursa başta olmak üzere birçok şehre, ayrıca ulusal zincir marketlere gönderildiğini aktardı.

Kimyasal ilaç yerine doğal yöntemler

Üretimde hiçbir şekilde kimyasal ilaç kullanılmadığını vurgulayan Muhtar Çiftçi, ağaçların zararlılardan korunması için elma sirkesi kullandıklarını belirtti. Çiftçi ayrıca, yılda iki kez bakım yapıldığını, sıcak geçen dönemlerde budama ile ürünün korunduğunu ifade etti.

Kapama bahçeler artıyor

Her geçen yıl üretim kapasitesinin yükseldiğini söyleyen Çiftçi, bölgede 18-20 adet kapama hünnap bahçesi bulunduğunu aktardı.

“Ölümsüzlük meyvesi”nin hasadı da başlıyor

Öte yandan Demirci’de, Uzak Doğu’da “ölümsüzlük meyvesi” olarak bilinen jujuwis jujuba türü hünnap hasadının da önümüzdeki günlerde başlayacağı bildirildi.