GÜNDEM

Doğanın saf lezzeti! Bu fasulyeler kar suyuyla yetişiyor

Bin 300 rakımlı Gedikli Mahallesi’nde doğanın saf sularıyla yetiştirilen fasulyeler, lezzeti ve kısa sürede pişmesiyle fark yaratıyor.

Loading...

Abone Ol

Yüksek rakımda kar suyu ile yetiştiriliyor

Adana’nın Feke ilçesine bağlı Gedikli Mahallesi’nde üreticiler, fasulyeleri bin 300 rakımda kar suyuyla sulayarak yetiştiriyor. Hasat dönemi başlayan fasulyeler, toplandıktan sonra eleme işlemlerinden geçirilerek tüketiciye ulaştırılıyor.

Lezzet ve verim farkı

10 dönümlük alanda üretim yapan İbrahim Gün,

“Bu yıl verim geçen yıllara göre daha iyi. Bin 300 rakımda yetişen fasulyemiz kısa sürede pişiyor ve lezzetiyle iddialıyız. Şinik ile satıyoruz, 8 kilo gelen şinik şu an 800 ile bin TL arasında alıcı buluyor”

dedi.

Kar sularıyla sulanan fasulyenin tadına doyum olmuyor

Feke Gedikli beyaz fasulyesinin tadının diğer bölgelerden farklı olduğunu belirten Gün,

“Tufanbeyli’nin fasulyesi de ünlüdür ama Gedikli beyaz fasulyesini yemeden kimse ‘fasulye yedim’ demesin. Kar suları ile sulanan fasulyemizin tadı bambaşka”

ifadelerini kullandı.