Tarihi an: Dev sucuklu yumurta rekoru
Afyonkarahisar’da düzenlenen 7. Uluslararası Gastro Afyon Festivali, gastronomi dünyasında unutulmaz bir ana sahne oldu. Festival kapsamında 25 metrekarelik dev krom tavada hazırlanan bin 930 kiloluk sucuklu yumurta, Guinness Dünya Rekoru’nu kırarak tarihe geçti.
1 ton sucuk, 15 bin yumurta
Rekor için hazırlanan özel tavanın başına 30 usta şef geçti. Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli sucuğundan 1 ton ve 15 bin gezen tavuk yumurtası kullanıldı. Pişirme sürecinde ünlü şefler Rafet İnce, Bedri Usta ve Cüneyt Asan da yer aldı. Arka planda ise toplam 100 şef, dev yumurtanın hazırlanmasına katkı sundu.
Guinness tescili geldi
Yaklaşık 1 saat 15 dakikalık pişirme süreci, alttan ızgarayla ısıtılan dev tava sayesinde başarıyla tamamlandı. Guinness World Records Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı, gerekli ölçümlerin ardından 1930 kiloluk sucuklu yumurtanın resmi olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiğini açıkladı.
Festivalde coşkulu kutlama
Dev yumurtanın pişirilmesi bir mimar ve gıda mühendisi gözetiminde gerçekleştirildi. Finalde büyük bir coşku yaşanırken, rekor kıran sucuklu yumurta festival alanındaki misafirlere ikram edildi.
Guinness belgesi, festivalin ev sahibi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a takdim edildi.