Babadan oğula geçen meslek
Tandoğdu, babasından öğrendiği geleneği şimdi oğluyla birlikte sürdürüyor.
“60 yıldır severek yapıyoruz. Oğullarımıza da tavsiye ediyoruz, onlar da seviyor. Bu iş bizden sonra da devam edecek,”
diyor.
El işçiliğinin sırrı
Her bıçak, baştan sona el emeğiyle hazırlanıyor. Kemik işleniyor, çelik ocakta dövülerek şekillendiriliyor.
“Koç modeli özel ağızları keskin, el yapımı cep bıçaklarıdır. Memlekette herkes beğeniyor,”
diye ekliyor.
Sevgiyle yapılan meslek her zaman tatlı
Tandoğdu, mesleğini ömrü yettiği sürece sürdüreceğini söylüyor.
“Severek yapılan meslek her zaman tatlı olur. Çocuklarımız da severek devam edecek,”
ifadelerini kullanıyor.