YAŞAM

75 yaşındaki usta 60 yıldır el yapımı bıçaklarla geleneği yaşatıyor

Kahramanmaraş’ta 15 yaşında babasıyla bıçakçılığa başlayan Hasan Tandoğdu, 60 yılı aşkın süredir mesleğini sürdürüyor. Tarihi Kapalı Çarşı’daki dükkânında tamamen el işçiliğiyle koç boynuzu bıçakları üretiyor.

Loading...

Abone Ol

Babadan oğula geçen meslek

Tandoğdu, babasından öğrendiği geleneği şimdi oğluyla birlikte sürdürüyor.

“60 yıldır severek yapıyoruz. Oğullarımıza da tavsiye ediyoruz, onlar da seviyor. Bu iş bizden sonra da devam edecek,”

diyor.

El işçiliğinin sırrı

Her bıçak, baştan sona el emeğiyle hazırlanıyor. Kemik işleniyor, çelik ocakta dövülerek şekillendiriliyor.

“Koç modeli özel ağızları keskin, el yapımı cep bıçaklarıdır. Memlekette herkes beğeniyor,”

diye ekliyor.

Sevgiyle yapılan meslek her zaman tatlı

Tandoğdu, mesleğini ömrü yettiği sürece sürdüreceğini söylüyor.

“Severek yapılan meslek her zaman tatlı olur. Çocuklarımız da severek devam edecek,”

ifadelerini kullanıyor.