YAŞAM

17 Yaşındaki İzmirli aşçı Ragıp Şişko: kolay para yok, çalışmak ayıp değil

Z kuşağına yönelik “çalışmıyorlar” eleştirilerini boşa çıkaran 17 yaşındaki Ragıp Şişko, sabahın erken saatlerinde mutfağa giriyor, 30 çeşit yemek hazırlıyor. Okulunu açıktan okuyan genç aşçı, hem ailesinin lokantasında çalışıyor hem de sosyal medyada ilham kaynağı oluyor.

Loading...

Abone Ol

Çocuk Yaşta Mutfağın İçinde Büyüdü

İzmir’de yaşayan 17 yaşındaki Ragıp Şişko, çocukluğundan bu yana mutfakla iç içe. Babasının lokantasında büyüyen genç aşçı, “Anaokuluna bile gitmeden her cumartesi, pazar babam beni dükkana götürürdü. O yüzden mutfağın temposuna, dükkanın havasına alışığım” diyerek işine olan alışkanlığını anlattı.

Yaklaşık 1,5 yıl önce babası ve kardeşiyle birlikte açtıkları lokantada çalışan Şişko, hem mutfağın hem tezgâhın başında duruyor.

“Okulu Açığa Aldım, 30 Çeşit Yemek Çıkartıyorum”

Son iki yıldır okulunu açıktan okuyan Ragıp Şişko, iş temposunu şu sözlerle anlattı:

“Sabah 5’te kalkıp babamla birlikte dükkâna geliyoruz. Yemeklerin ön hazırlığı bir gün önceden yapılıyor ama sabah bütün yemekleri başlatmak bana düşüyor. Her gün yaklaşık 30 çeşit yemek çıkartıyoruz. Bizimle beraber çalışan abilerim de yardımcı oluyor. Müşteri memnuniyetimiz çok iyi, bu da bizi motive ediyor.”

Sosyal Medyada Dalga Konusu Oldu, Şimdi İlham Veriyor

Yaptığı yemek videolarını sosyal medyada paylaşmaya başlayan genç aşçı, başlarda arkadaşlarının kendisiyle alay ettiğini ancak daha sonra bu videoların ona büyük destek sağladığını söyledi:

“Videolarım paylaşıldığında biraz dalga geçiliyordum. Önce çekingen davrandım ama insanların güzel yorumları beni motive etti. O yorumlardan sonra işime daha çok sarıldım ve videolardan çekinmemeye başladım.”

Bugün ise Ragıp Şişko’nun videoları gençlere ilham veriyor.

“Kolay Para Yok, Çalışmak Ayıp Değil”

Akşamları arkadaşlarının dışarı çıkma tekliflerini çoğu zaman geri çevirdiğini belirten Şişko, çalışmanın önemine vurgu yaptı:

“Sabah 5’te kalkacağım için erken yatmak zorundayım. Yorucu oluyor ama bu işte çalışmak ayıp değil. Kolay para olmadığını herkesin anlaması lazım. Ben işimi çok severek yapıyorum ve daha güzel yerlere geleceğimize inanıyorum.”